Blog |

Driewielfietsenwijzer helpt je graag een eindje op weg

Driewielfietsenwijzer

Driewielfietsenwijzer.nl. Ken je ze al? Dit platform bestaat uit diverse vrijwilligers die zich inzetten om mensen kennis te laten maken met het driewielfietsen en helpen je graag wanneer het driewielfietsen lastig voor je is. “De driewielfiets is er voor iedereen die mobiel wil blijven en bijvoorbeeld niet meer op twee wielen durft te fietsen”, aldus Herman Groot. Herman is één van de vijf vrijwilligers die het platform driewielfiets-en-wijzer is gestart. Hij is tevens gecertificeerd fietsdocent.

Omvallen op een driewielfiets is bijna onmogelijk

“Onze vrijwilligers van de driewielfiets-en-wijzer geven adviezen, tips en trainingen voor mensen die graag het driewielfietsen beter onder de knie willen krijgen. Vele driewielfietsers leren het driewielfietsen zelf door te oefenen, dus deze mensen zien wij niet. Maar het gebeurt ook dat bijvoorbeeld het fietsen op een tweewieler voor zoveel angst heeft gezorgd, dat ze bang zijn om ook te vallen op een driewielfiets. Gelukkig komt dat bijna niet voor. Het belangrijkste advies is om te leren ontspannen tijdens het fietsen. Soms kloppen ook mensen bij ons aan, omdat ze informatie willen over een goede keuze van een driewielfiets. We helpen ze graag een eindje op weg”, aldus Herman.

Gemeenschappelijke deler: driewielfietsenwijzer

“Het initiatief is in mei 2019 ontstaan, nadat we bij diverse driewielfiets projecten betrokken waren waar het veilig fietsen na een tweewieler werd gepromoot. We hadden allemaal een gemeenschappelijke deler en dat is dat we mensen graag helpen die een minder goede balans hebben en toch veilig willen (blijven) fietsen. Samen met Jannie Bunk, Tekla Scholtens, Bernard Heijsman en Henriette Jalink hebben we het platform opgericht. Inmiddels telt ons platform nog meer vrijwilligers. We geven ze graag een goede voorlichting”, aldus Herman.

Individuele begeleiding is onze kracht

“Onze kracht is de individuele begeleiding die we hierbij bieden. Iedere vrijwilliger heeft contact vanuit zijn eigen regio met diegene die gebruik wil maken van ons platform. We helpen de (nieuwe) driewielfietser in het proces naar vrijheid. De mensen die door ons worden begeleid zijn zeer enthousiast. Dat geeft zo’n grote voldoening. Daar doen wij het voor!”

Angst tijdens het driewielfietsen? Ondersteuning vanuit driewielfietsenwijzer

Heb je angst tijdens het driewielfietsen en wil je daar van af? Of wil meer informatie ontvangen over wat het platform voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Jannie Bunk of tot de vrijwilliger in jouw regio. Deze vrijwilligers tref je op de website www.driewielfietsenwijzer.nl. “We ondersteunen je graag vanuit ons platform en nemen graag de tijd voor je. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je aan te melden via de Fietsersbond”, aldus Herman Groot.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs