Blog |

Evenwichtsproblemen? 4x vragen en antwoorden.

evenwichtsproblemen

Evenwichtsproblemen: het is iets waar we allemaal liever niet te maken mee hebben, maar in sommige gevallen niet aan ontkomen. Soms komen evenwichtsproblemen bij ouderen voor, terwijl er ook wel degelijk jongeren zijn die te maken hebben met de verstoring van de balans. Zowel de dealers van Huka als de collega’s van onze hoofdvestiging in Oldenzaal, krijgen regelmatig klanten op bezoek die tegen dit probleem aanlopen. Deze vele ervaringen stellen ons in staat om je gedegen advies en waardevolle informatie te geven over evenwichtsproblemen waar je écht wat aan hebt. In dit blog beantwoorden we een aantal vragen rondom evenwichtsproblemen die jou verder kunnen helpen!

Hoe ontstaan evenwichtsproblemen?

Het frappante aan evenwichtsproblemen is dat ze zowel een tijdelijk als permanent karakter hebben kunnen. Ervaar je deze problemen tijdelijk? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van neuritis vestibularis. Dit is een aandoening waarbij je last hebt van klachten zoals duizeligheid of misselijkheid. Echter hebben evenwichtsproblemen voor de meeste mensen een permanent karakter. Ouderdom kan hier aan ten grondslag liggen, maar diabetes of het gebruik van bepaalde medicijnen zijn eveneens veel voorkomende bronnen van de problemen.

Wanneer beginnen evenwichtsproblemen meestal?

In het gros van de gevallen beginnen evenwichtsproblemen op de leeftijd van 70 jaar. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat maar liefst 75 procent die ouder zijn dan 70 jaar er last van heeft. Een behoorlijk hoog aantal en bepaald niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Dit getal neemt op de leeftijd van 80 jaar nog eens toe met 30 procent. In het geval van kinderen zijn evenwichtsproblemen vaak aangeboren; bij zo’n 0,1 procent van alle baby’s ligt een slecht gehoor hier aan ten grondslag.

Wat kun je doen tegen evenwichtsproblemen?

Helaas is er nog niet écht een remedie tegen evenwichtsproblemen. Het enige wat je op dit moment doet om het behapbaar te maken, is het treffen van voorzorgsmaatregelen. Zet overtollige meubels aan de kant, leg verschillende loszittende kleden aan de kant en loop op goed zittende schoenen.

Welke fiets past het beste bij mij als ik een evenwichtsprobleem ervaar?

Huka heeft diverse modellen fietsen die geschikt zijn als je een evenwichtsprobleem ervaart. De meest logische keuze is een Driewielfiets. Vanwege de ‘driepoot’ hoef je zelf de balans niet te bewaren en focus je je louter op het vinden van de juiste route: ideaal! Indien je liever wat ondersteuning krijgt van een ander, dan past de Duofiets je beter. Hierbij trek je samen met iemand anders eropuit om mooie tochten te maken. Indien je in evenwichtsprobleem dusdanig ernstig is dat je zelf niet kan fietsen, past de Rolstoelfiets jou het beste. Indien je interesse hebt in één van deze fietsen, vraag dan gerust naar een specialist en we praten je bij over de mogelijkheden. Meer weten? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs