Blog |

Hoe je het maximale uit de driewieler fiets voor ouderen haalt

driewieler fiets voor ouderen

De driewieler fiets voor ouderen van Huka.nl is een fantastische uitvinding voor iedere persoon op leeftijd die minder mobiel is dan voorheen. Een driewieler fiets voor ouderen is uitgerust met een derde wiel, zodat het zwaartepunt zeer laag komt te liggen en de fiets dus niet meer zomaar om kan vallen. Het zoeken van de balans is zo niet nodig bij de driewieler fiets, want die wordt vanzelf bewaard. Om nog meer profijt te halen uit jouw nieuwe aanwinst, heeft Huka.nl een blog geschreven over mogelijkheden waar je nog niet eerder aan dacht.

Knooppunthouder

Heb je een fiets voor ouderen gekocht bij één van de Huka dealers, dan is de tijd rijp om fietstochten te maken. Met 35.000 kilometer aan fietspaden is er wat dat betreft genoeg te ontdekken. Om te voorkomen dat elke fietser in Nederland om de haverklap moet afstappen om routekaarten te ontvouwen, kennen we sinds 1995 knooppunten in Nederland. Knooppunten worden weergegeven door middel van borden, waar nummers op gepresenteerd staan.

Volg de getallen met jouw driewieler fiets voor ouderen en je zult de mooiste tochten van de omgeving maken! Om het jezelf nog gemakkelijker te maken, monteer je een knooppunthouder op het stuur. Deze worden verkocht bij de ANWB en tonen onder andere de afstand in kilometers tussen twee punten. Bovendien is zo’n knooppunthouder op jouw fiets voor ouderen ideaal als je niets hebben moet van mobiele telefoons.

Fietstassen op de driewieler fiets voor ouderen

Een fiets voor ouderen van Huka stelt je weer in staat om zelfstandig boodschappen te doen, waardoor de afhankelijkheid van anderen kleiner wordt.. Maar om de tassen met melk, brood en groenten thuis te krijgen, is het hebben van fietstassen geen overbodige luxe. Fietstassen bieden veel opslagruimte en gebruiksgemak, omdat ze veel inhoud hebben. Een mandje vormt een mooi alternatief op de tassen. De keerzijde hiervan is dat het moeilijker af te sluiten is, wat vooral nadelig is als het regent.

Samen op de driewieler fiets voor ouderen

Een driewieler voor ouderen in je eentje gebruiken is leuk, maar met meerdere mensen is het nog veel vermakelijker. Trok je er vroeger altijd op uit met een fietsclubje en mis je die tijd van weleer? Richt dan een fietsclubje op in jouw buurt! Plaats een oproepje op Facebook, hang een oproep op in de lokale supermarkt of vraag wat rond in je hobbyclub. Op die manier kun je samen eropuit gaan met de driewieler voor ouderen en pauzeren op de mooiste plekken in de omgeving.

Wil je meer informatie ontvangen over onze collectie driewielfietsen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl. We adviseren je graag.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs