Blog |

Onbeperkte elfstedentocht met Huka’s

Onbeperkte Elfstedentocht

Van 15 tot en met 19 september vindt de 2e editie van de Onbeperkte Elfstedentocht plaats. Een Oerhollands initiatief! Iedereen kan deelnemen op de driewielfiets, e-bike, rolstoel, scootmobiel etc. In 5 dagen tijd gaat de route langs Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Workum, Sloten en weer terug naar Leeuwarden. Voor de liefhebbers is het al met al een rit van totaal 235 fietskilometers. Ook kan je kortere tochten maken tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht als de volledige tocht niet wenselijk of haalbaar is. Afhankelijk van hoe je de tocht wilt afleggen kan het al vanaf 500 meter per dag. Huka is ook vertegenwoordigd tijdens deze tocht. Twee deelneemsters, Brigitte van der Laan en Ireen van de Voort vertellen je over hun motivatie om deel te nemen aan deze tocht. Ontzettend leuk!

Goed doel voor de Onbeperkte Elfstedentocht

“Ik ga mee doen met de Onbeperkte Elfstedentocht, omdat ik mijzelf graag een doel stel. Tijdens de tocht zet ik mij in voor het goede doel: de hersentumoren contactgroep van hersenletsel.nl. De reden dat ik mij hiervoor inzet is, omdat ik in 2012 ben geopereerd aan een hersentumor. Deze operatie heeft helaas blijvende restschade veroorzaakt. Mijn linkerkant functioneert helaas niet meer zoals het zou moeten zijn (motoriek, zicht, gehoor) en ik heb balans uitdagingen. Het contact onderling met lotgenoten beschouw ik als zeer waardevol, waarbij we regelmatig ervaringen uitwisselen. Ik ben al jarenlang in het gelukkige bezit van de Huka Country.  Op deze fiets doe ik de Onbeperkte Elfstedentocht route. Daarvoor heb ik twee andere soorten driewielfietsen gehad,” aldus Brigitte van der Laan.

“Lekker sportief, al zeg ik het zelf”

“Nadat ik op een testdag kennismaakte met de Huka Country wist ik dat ik deze heel graag wilde. Een zeer praktische fiets die ook nog eens heel mooi oogt! Voor mij is het namelijk heel belangrijk dat deze er volwaardig uitziet! Ik voel me dan ook een stuk zekerder op de fiets. Wel zo prettig. Ondanks de beperkingen die ik in het dagelijks leven ervaar zie ik deze beperkingen liever als uitdagingen! Naast driewielfietsen wandel ik regelmatig, doe ik aan gym en zwem ik veel. Lekker sportief, al zeg ik het zelf. Revalideren stopt daarnaast nooit. Ik verheug mij erop op om deel te nemen aan de Onbeperkte Elfstedentocht,” aldus Brigitte van der Laan.

Tijd voor een nieuwe uitdaging: De Onbeperkte Elfstedentocht

“Na mijn 2e herseninfarct revalideerde ik bij een bevriende fysiotherapeut. Daar hing een affiche over de beklimming van de Mont Ventoux. Dat was het begin van alle nieuwe uitdagingen die ik vervolgens aanging. Denk hierbij aan een fietstocht richting de Grand Ballon, x-triathlons en nog meer soortgelijke sportieve activeiten. Zo ook de Onbeperkte Elfstedentocht! Het was eigenlijk de bedoeling om deze maand de Grand Ballon te beklimmen met de Cortes, maar ja, die Corona hè. En dus werden het andere doelen, zoals de X-Triatlon op 11 september en direct daarna de Onbeperkte Elfstedentocht. Zoveel fietsen in 5 dagen heb ik nog niet eerder gedaan. En dus weer een mooi doel, waarmee ik kan laten zien dat je ondanks je beperkingen nog zóveel kunt. De Cortes gaat het zeker halen tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht, nu ik nog,” aldus Ireen van der Voort.

Terug naar blog overzicht

Onbeperkte Elfstedentocht  Ireen van de Voort Cortes

 

 

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs