Blog |

The week after: Onbeperkte Elfstedentocht

Onbeperkte Elfstedentocht

Brigitte en Ireen zijn weer terug van de Onbeperkte Elfstedentocht in Friesland. Afgelopen week vond deze plaats in de omgeving Leeuwarden-Dokkum-Franeker-Workum-Sloten- Leeuwarden. “Het was een geweldige week. Ligfietsen, driewielfietsen, duofietsen, alles kwam je tegen”, aldus Ireen.

Zowel Ireen als Brigitte hebben de complete tocht van 235 km volbracht. Brigitte heeft fanatiek geld opgehaald voor de Hersentumorencontactgroep van Hersenletsel.nl. “75% van de door mij opgehaalde donaties gaat hier naartoe en de overige 25% gaat naar Sandy Moves”, aldus Brigitte.

Een super weids landschap

“Het was zo goed georganiseerd. Je werd ’s ochtends opgehaald om naar het beginpunt van de Onbeperkte Elfstedentocht in Friesland te gaan. Onderweg kwam je overal posten tegen van verkeersregelaars en EHBO. De omgeving was erg mooi. Een super weids landschap met de vele polders, maar ook kleine dorpjes en het mooie uitzicht op het IJsselmeer. Het weer was over het algemeen ook goed: bewolkt met zon. We hadden daarnaast één keer ’s ochtends dikke mist en we hadden een dag met veel wind en een beetje regen. Al met al prima Nederlands fietsweer”, aldus Ireen.

Positieve reacties Onbeperkte Elfstedentocht in Friesland

“5 dagen hebben wij genoten van het prachtige weer en de omgeving. Mijn vriend, die ook meefietste op een driewieler van een ander merk, had pech met de ketting van zijn fiets, maar dat werd opgelost door de (op het parcours rijdende) ANWB! Helaas had ik ook hulp van de ANWB nodig, want mijn oplader bleek stuk, aldus Brigitte. Gelukkig hebben ik geen problemen ervaren tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht in Friesland. Ik kon heerlijk de tocht met de Cortes doen. Veel mensen waren ook enthousiast over de Cortes. Bijvoorbeeld over de vering en de vormgeving. Altijd leuk om positieve reacties te krijgen! Tijdens de dagen heb ik gekampeerd met de tent en had ik de auto mee inclusief aanhanger voor de Cortes. Een hele onderneming, maar het is mij goed bevallen”, aldus Ireen.

Elfstedenkruisje Onbeperkte Elfstedentocht

“Na afloop van het fiets avontuur behaalden we ons welverdiende Elfstedenkruisje van de Onbeperkte Elfstedentocht in Friesland! Ook werd de cheque voor de Hersentumoren contactgroep overhandigd! Al met al was het genieten deze dagen”, aldus Brigitte.

Onbeperkte Elfstedentocht

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs