Blog |

Waarom een damesfiets met lage instap wat voor jou is

damesfiets met lage instap

Is het opstappen het grootste struikelblok bij het fietsen voor jou, maar wil je nog wel je fietsritjes blijven maken? Vind je daarnaast een regulier zadel niet meer prettig? Overweeg dan de Cortes van Huka. Deze damesfiets met lage instap is voorzien van een ergonomisch zitsysteem. Bij deze damesfiets met lage instap ontbreekt een zadel en in plaats daarvan is er een comfortabel zit aangebracht, wat een positieve uitwerking heeft op het rijgemak. Zijn twijfels voelbaar bij je? In dit blog staan we stil bij een aantal redenen waarom de Cortes een geschikte damesfiets met lage instap voor je kan zijn. 

Een verademing voor je gewrichten

De eerste reden waarom je de Cortes als damesfiets met lage instap in overweging kan nemen, is het positieve effect op je gewrichten. Fietsers die zich niet meer in hun jeugdjaren bevinden, kunnen namelijk best veel te kampen hebben met lichamelijke klachten. En dat is niet heel erg aangenaam als je samen met je partner eropuit wilt trekken in plaats van dagen thuis te spenderen.

De damesfiets met lage instap is zo gefabriceerd, dat pijnscheutjes niet op de loer komen te liggen. Er is een schokbreker geïntegreerd, waardoor hobbels op de weg een beperkte invloed hebben op je lichaam. De rug, nek, polsen en schouders worden hierdoor minder belast en het voorkomt dat het onaangenaam aan gaat voelen na afloop van je rit.

Multi-inzetbaar door unisex model

De Driewieler Cortes, zoals dit type ook wel genoemd wordt, is niet alleen geschikt vanwege het ergonomische ontwerp. De multi-inzetbaarheid is een ander pluspunt dat niet onbenoemd mag blijven. Zo is deze fiets met lage instap zo te ontwerpen door onze engineer afdeling dat hij zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. Door een unisex design te kiezen, kan je partner er ook af en toe op fietsen. In de praktijk komt dit meermaals voor, omdat de fiets comfortabel zit, stuurt en zeer stabiel is. De fiets is daarnaast ook zeer wendbaar, waardoor bochten gemakkelijk genomen kunnen worden.

De multi-inzetbaarheid spitst zich niet alleen toe op gender, want hij is ook geschikt voor alle typen ‘lichamen’. Wist je dat dit model tot wel 150 kg kan houden? Stevige mensen hebben zo ook toegang om gebruik te maken van deze ergonomische fiets.

Lichte damesfiets met lage instap kopen

Huka hoopt dat dit blog je heeft doen inzien wat de meerwaarde van de Cortes kan zijn als damesfiets met lage instap. Lijkt het jou wel wat om een keer een proefrit te komen maken bij Huka of één van onze dealers? Bekijk dan het overzicht met onze verkooppunten en maak een afspraak. Indien je lastig naar ons toe kunt komen, kunnen we ook bij je langskomen. We nemen dan een aantal fietsen mee in onze bus, zodat je slechts de afstand hoeft te overbruggen tussen voordeur en voertuig. Een ideale manier om een lichte damesfiets met lage instap te proberen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een gratis proefrit ervaren? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl. We adviseren je graag.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs