Blog |

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

fiets met trapondersteuning

E-bikes worden steeds populairder. Een op de vijf fietsen die in Nederland worden verkocht, is een elektrische fiets. In dit artikel gaan we in op waarom de fiets met trapondersteuning zo geliefd is.

Hoeveel Huka fietsen worden er geleverd met trapondersteuning?

Bij Huka groeit de vraag naar een fiets met trapondersteuning steeds meer. Van alle fietsen die bij Huka gemaakt worden, is ruim 60% een fiets met trapondersteuning. De Huka driewielfietsen voor volwassenen Vasco en Cortes worden zelfs standaard geleverd met elektrische trapondersteuning. Het model City is zowel zonder als met trapondersteuning leverbaar.

Waarom kiezen mensen steeds vaker voor een fiets met trapondersteuning?

Het is gezond! Voor sommige mensen klinkt dit misschien vreemd. Fietsen op een e-bike voelt namelijk veel lichter terwijl het minder fysieke inspanning kost dan gewoon fietsen. Uit Europees onderzoek van ScienceDirect blijkt dat mensen die een fiets met trapondersteuning bezitten zelfs veel meer fietsen en langere afstanden afleggen. Hierdoor is de kans groot dat je meer kilometers maakt op een fiets met elektrische ondersteuning, dan op een gewone fiets. Ook bij (veel) harde wind of wanneer je regelmatig een heuvel opgaat kun je nog steeds een eind fietsen zonder vermoeid te raken. Een fiets met trapondersteuning is ook duurzaam. Mensen laten vaker de auto staan voor de e-bike. Daardoor wordt er veel CO2-uitstoot bespaard.

Door te fietsen op een e-bike worden je gewrichten en spieren minder belast. Fietsen verminderd stijfheid en zorgt ervoor dat je je energieker kan voelen. Als fietsen op een gewone fiets te belastend voelt, kan een fiets met trapondersteuning de oplossing zijn. Je profiteert dan van de voordelen van het gezonde bewegen op een fiets en je overbelast je gewrichten minder. Daarnaast gaat het optrekken met een fiets met elektrische ondersteuning veel soepeler. Het voelt ook stabieler, omdat je net dat extra steuntje in de rug krijgt bij het optrekken.

Waarom een Huka driewielfiets met trapondersteuning?

Wanneer je behoefte hebt aan meer stabiliteit en een veilig gevoel tijdens het fietsen, is een elektrische driewielfiets van Huka de oplossing. Wij maken fietsen met Dutch Design waarop je gezien wilt worden. Huka driewielfietsen hebben een grote actieradius. Dat betekent dat je fietstochten kan maken van gemiddeld 40 kilometer lang. De Cortes heeft zelfs een actieradius tot 85 kilometer. Daarnaast is elke Huka fiets met trapondersteuning eventueel aan te passen met verschillende onderdelen en accessoires om comfortabel en veilig te kunnen fietsen. Denk hierbij aan rug ondersteuning, een uitbreiding van je actieradius met een grotere accu of een onderarmsteun. Via onderstaande links stel je zelf je Huka fiets met trapondersteuning samen:

Stel jouw Vasco samen
Stel jouw Cortes samen
Stel jouw City samen

Welke fiets met trapondersteuning past bij jou?

We geven je graag vrijblijvend advies over welke Huka fiets met trapondersteuning het beste bij jou past. Dit advies kan plaatsvinden, bij jouw dichtstbijzijnde dealer, bij ons in de showroom of zelfs bij jou thuis. Een gratis proefrit is daarbij ook een mogelijkheid. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs