Blog |

Zo haal jij het maximale uit je elektrische driewielfiets!

Elektrische driewielfiets

We vinden het belangrijk om je op een comfortabele wijze te laten fietsen op jouw aangeschafte elektrische driewielfiets van Huka. Maar op het moment dat jij wegrijdt bij één van onze dealers met je elektrische driewielfiets, kunnen een paar tips handig zijn om het maximale uit jouw driewielfiets te halen. In dit blog vertellen we je hier meer over.

Fietsles bij elektrische driewielfiets

Voelt het fietsen op je elektrische driewieler nog niet prettig en vind je het lastig om eraan te wennen? We stellen je graag gerust, want je bent niet de enige. Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat. Het belangrijkste advies is: leer je te ontspannen. Indien je angstig bent heeft dit veelal te maken met het feit dat je herinnerd wordt aan de ervaringen met je tweewielfiets. Als je vaker fietst krijg je meer vertrouwen en merk je dat je niet omvalt. Wens je graag hierbij ondersteunt te worden? Weet dat er diverse vrijwilligers zijn van de Driewielfietsenwijzer of van de Fietsersbond die je graag willen helpen. Meerdere driewielfietsers gingen je voor.

Aanhanger voor de elektrische driewieler

Fiets je graag in jouw omgeving, maar zou je ook graag willen fietsen op andere mooie locaties in Nederland? En heb je een auto ter beschikking of iemand anders die met je mee wil? Een aanhangwagen of speciale fietsendrager is dan wenselijk om jouw elektrische driewielfiets te vervoeren. Een elektrische driewielfiets wordt namelijk door een dusdanig grote omvang gekenmerkt, dat hij helaas niet op een reguliere fietsdrager zal passen. Er zijn verschillende aanbieders van fietsaanhangwagens en speciale fietsdragers die je hiervoor kan benaderen. Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472.

Elektrische driewieler fietsen verzekeren

Of je nu wilt of niet: ook met elektrische driewieler fietsen kunnen altijd onvoorziene dingen gebeuren. Verkeersdeelnemers kunnen (per ongeluk) schade toebrengen aan je elektrische driewielfiets of je krijgt te maken met andere onvoorziene omstandigheden. Een fietsverzekering kan dan wenselijk zijn. Afhankelijk van de gekozen verzekeraar is het ook mogelijk om je te laten ondersteunen als je pech onderweg krijgt. Jouw Huka dealer kan je meer hierover vertellen als je meer informatie wilt ontvangen.

Extra slot voor de elektrische driewielfiets

Natuurlijk is een fietsverzekering een mooie uitkomst waar je profijt van kunt hebben bij vervelende omstandigheden rondom je elektrische driewielfiets. Voor extra veiligheid kan het wenselijk zijn om jouw driewielfiets te voorzien van een hangslot. Dit zorgt voor een extra drempel mocht een kwaadwillende personen het op jouw elektrische driewielfiets gemunt hebben.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs