Nieuws |

Achter de schermen bij Huka: Stefan Jeunink

De mensen die voor Huka werken; wie zijn dat nou eigenlijk? Hoe dragen zij op hun eigen manier bij aan de organisatie, met hun persoonlijke kwaliteiten en manier van werken? Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Dit keer Product Manager Stefan Jeunink (44).

Buitenmens

Stefan Jeunink is graag buiten. Op zijn mountainbike, zijn motor of samen met zijn honden. “Ik zit inderdaad niet zo vaak voor de tv”, lacht Stefan. En dus stapt hij ook ’s morgens op de fiets naar Huka, waar hij al zo’n elf jaar werkt. Hoe komt hij hier terecht? “Ik heb MTS Werktuigbouwkunde gestudeerd. Van daaruit kreeg ik een stageplek bij een plaatwerkerij, waar ik uiteindelijk magazijn chef werd. Daarna ben ik een tijd servicemonteur buitendienst geweest en toen ben ik bij Huka terecht gekomen. Nadat ik in de productie en bij de binnendienst gewerkt had, werd ik gevraagd om aan de slag te gaan als productmanager.”

Productontwikkeling

Stefan Jeunink kent het bedrijf goed. “Ik heb hier op bijna elke afdeling gewerkt. Op dit moment is mijn collega van inkoop bijvoorbeeld op vakantie en kan ik gerust even zijn werk overnemen. Zo is elke dag weer anders. Mijn taak als productmanager bestond hier eerst voornamelijk uit het aansturen van externe bureaus in het ontwikkelen van producten. Totdat we hebben besloten dat eigen productontwikkeling beter past bij Huka. Op dit moment werk ik samen met een collega en twee studenten in het team productontwikkeling.” Maar het werken in de productie hoeft Stefan niet te missen. “Bij productontwikkeling heb je natuurlijk ook te maken met prototypes, dus sta ik nog regelmatig een dag in de werkplaats”, vertelt Stefan met een brede lach. “Dat is wel heel gaaf ja, ik heb gewoon een topbaan.”

Prototypes

“Huka is een heel betrokken bedrijf met een gezamenlijke drijfveer: de wereld een beetje makkelijker maken voor mensen met een beperking. Dat heeft me vanaf het begin aangesproken. Iedereen heeft plezier in zijn werk en dat stralen we als bedrijf ook uit. Twee jaar geleden mocht ik bijvoorbeeld met collega’s mee fietsen in het peloton van Le Tour de Goal, een 100 kilometer lange toertocht waarbij we fietsen voor en met cliënten van Twentse Zorgcentra. Ik heb veel mensen leren kennen en de bewoners vonden het echt geweldig dat Huka op elke locatie met de duofiets Orthros en rolstoelfiets Diaz langs kwam. Op elke locatie een groot feest!”

Stefan Jeunink: “Blijven leren”

“Het leuke vind ik dat ik hier blijf leren. We hebben dit jaar grote vooruitgang geboekt door zelf aan de slag te gaan met productontwikkeling. Het allerbelangrijkste daarin is te kijken naar de wensen van de eindgebruikers. Ik ben blij met de afstudeerders en hun frisse blik. We leren van elkaar en dan ontstaan er mooie dingen! Ook ben ik heel tevreden met de langdurige samenwerkingen met onze leveranciers in de buurt. We hebben goed contact en we kunnen van ze op aan. Als we nieuwe onderdelen nodig hebben in kleine hoeveelheden of er een fiets moet komen in een bijzondere kleur kunnen we dit snel regelen. Het is een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat alles goed draait. En als dat lukt, zit ik blij op de fiets naar huis.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs