Blog |

Zon, zee, strand en fietsen

De Bever verhuur

Kees Bezuijen is samen met zijn vrouw Jolijn eigenaar van De Bever Verhuur. Als je het hem vraagt is Ouddorp dé plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. En hoe kan dat beter dan op de fiets? Of op een e-scooter of Segway? Allemaal te huur bij De Bever. Sinds afgelopen zomer kun je er ook terecht voor verschillende Huka fietsen en daar wordt al veel gebruik van gemaakt. Hoe bevallen ze? Wij zijn benieuwd en vragen het Kees.

Vertel, waar komt jullie naam ‘De Bever Verhuur’ vandaan?

B-E staat voor de eerste letters van onze achternaam. V-E-R kan staan voor verschillende dingen. Verhuur, verkoop of bijvoorbeeld verhuur en recreatie. Maar misschien nog wel belangrijker: bevers zijn harde werkers. Ze bouwen een stevige woning voor zichzelf, die niet zomaar in elkaar stort. Wat ze doen, doen ze graag goed. Bij het bouwen van een dam zorgen ze ervoor dat er water wordt doorgelaten voor het achterliggende landschap, ze houden rekening met zichzelf én de omgeving. Zo’n bedrijf willen wij ook zijn. Daarin vinden we aansluiting bij Huka. Niet alleen een bedrijf met mooie producten, maar ook een bedrijf dat luistert, rekening houdt met anderen en innoveert.”

Mooi! Sinds kort verhuren jullie de Copilot, Cortes, Duet en Orthros en kunnen mensen bij jullie terecht voor onderhoud aan Huka fietsen. Hoe bevalt dat?

“Heel goed! We merken dat mensen deze fietsen steeds vaker bij ons weten te vinden en er veel plezier aan beleven. We hebben nu een fiets voor iedereen. Zo wordt de duofiets Orthros verhuurd aan mensen die zicht- of evenwichtsproblemen hebben, maar ook aan mensen die het gewoon gezellig vinden om naast elkaar te kunnen zitten. De tandem Copilot is ideaal voor ouders met kinderen. Als kinderen moe worden door zon, zee en wind, hoeven ze niet per se mee te trappen. Deze tandem is heel veilig: door de riem kunnen kinderen er niet af vallen. En de hond? Die mag ook mee, in een kar achter de fiets.”

Waarom moeten we eens komen fietsen in Ouddorp?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Het is hier schitterend. Ik ben hier geboren en getogen en ga hier niet meer weg. Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met uitgestrekte stranden en mooie wandel- en fietspaden. De omgeving is veelzijdig. Je kunt fietsen langs de kustlijn, gekleurde bloemenvelden en mooie boerderijen. En wist je dat deze regio de meeste zonuren van Nederland heeft? Dikwijls zie ik buien over de rivierarmen trekken, die vallen hier niet. Het is vaak prachtig weer om te fietsen. Verder is Ouddorp een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een dagje Antwerpen, Brugge of Rotterdam. Dichtbij de grote steden en toch heel landelijk gelegen. Wat ik het mooiste vind aan deze plek is de rust. De zondag wordt hier in ere gehouden en dat waardeer ik. We hoeven niet altijd door te werken. Hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te maken met een schitterende strandwandeling? Of een fietstocht door de duinen? Dit is de plek om tot rust te komen.”

Terug naar blog overzicht

Huka De Bever verhuur

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs