Blog |

Alternatief driewielfiets om mobiel te blijven

Fresh to work in 2022

Fietsen is een geliefde bezigheid onder vele Nederlanders. Maar wat als dat op een tweewieler niet meer gaat? Wij bij Huka bieden het veilige alternatief driewielfiets. In dit artikel leggen we uit waarom het alternatief driewielfiets een veilige optie is om mobiel te blijven.

Niet meer zelfverzekerd op een tweewieler

Het niet meer veilig en comfortabel fietsen op een tweewieler kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan een vermindert evenwichtsgevoel of de angst om te vallen waardoor je minder zelfverzekerd op een tweewieler fietst. Dat kan nadelige effecten hebben, zoals een hoger valrisico of je neemt een geforceerde houding aan op de fiets met als mogelijk gevolg dat je lichamelijke hinder ondervindt.

Cortes eindgebruiker Corry (80) durfde op een gegeven moment niet meer op haar tweewieler te fietsen. Ze is meerdere keren van haar tweewieler gevallen en brak haar pols. “Ik werd angstig en fietsen op een tweewieler ging niet meer”, aldus Corry. Toen ontdekte ze het alternatief driewielfiets. “Ik ga weer elke dag met de fiets eropuit en tuf met vertrouwen overal naartoe. De valangst heb ik niet meer.”

Lees het volledige verhaal van Corry

Imago alternatief driewielfiets

Sommige mensen vinden de overstap van een tweewielfiets naar de driewielfiets lastig. Dit heeft met name te maken met het imago van de driewielfiets. De driewielfiets werd voorheen veel verstrekt aan mensen met een medische indicatie vanuit de Wet Medische Ondersteuning (WMO). Nu schaffen meer mensen de driewielfiets aan zonder medische indicatie zodat ze langer actief blijven. Dat zijn met name senioren. De driewielfiets wordt steeds vaker de opvolger van de tweewielfiets en steeds meer als gewone fiets beschouwd.

Ga naar driewielfiets voor senioren

Overstap van tweewieler naar driewielfiets

Er is bestaat de optie om een tweewieler te voorzien van zijwielen als alternatief voor de driewielfiets. Echter wanneer je stabiliteit en comfort wenst raden we je deze oplossing af. Bert (77) uit Sittard heeft als alternatief voor de driewielfiets op een tweewieler met zijwielen gefietst, maar dat gaf niet de gewenste stabiliteit “De fiets wiebelde continu, want vaak was het zo dat maar één van de zijwielen de grond raakte. De balans was ver te zoeken. Hierdoor moest ik regelmatig corrigeren en kreeg ik ook pijn in mijn armen. Ik was naderhand doodmoe als ik erop gezeten had en ik voelde me niet safe. Ik ontdekte het alternatief: de driewielfiets. Ik koos voor de City van Huka. Nu kan ik weer genieten van mooie fietstochten zonder naderhand klachten te ondervinden”, aldus Bert.

Lees het volledige verhaal van Bert

Alternatieven voor de driewielfiets: begeleid fietsen

Is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk? Dan biedt Huka verschillende opties aan als alternatief voor de driewielfiets. Zo heb je de mogelijkheid om naast elkaar een gezellig praatje te maken op de duofiets. Of je neemt achter elkaar plaats op de (therapeutische) tandem, waarbij de hoofdbestuurder achterop zit voor het optimale zicht op het verkeer en de passagier. Ben je afhankelijk van de rolstoel? Dan kan de rolstoelfiets Diaz een goed alternatief voor de driewielfiets zijn.

Wil je vrijblijvend geadviseerd over alternatief driewielfiets?

Om te bekijken welke oplossing het beste bij je past, is het mogelijk om vrijblijvend geadviseerd te worden. We laten je verschillende modellen driewielfietsen zien, maar ook het alternatief voor de driewielfiets als zelfstandig fietsen niet mogelijk is. Tevens is het mogelijk om een gratis proefrit te maken. Dit gesprek kan plaatsvinden bij jouw dichtstbijzijnde Huka dealer, bij jou thuis of bij onze locatie in Oldenzaal. Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Zoek een dealer bij jou in de buurt

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs