Blog |

Mogelijkheden fiets voor gehandicapten kind

Fiets voor gehandicapten kind

Alle kinderen willen erop uit kunnen met hun fiets. Uiteraard ook kinderen met een fysieke en/of mentale uitdaging. Huka’s AT-collectie kan zelfstandig fietsen voor jouw kind mogelijk maken, zodra het niet lukt op een tweewieler met zijwielen of een gewone driewieler. Is zelfstandig fietsen niet mogelijk? Dan hebben we een collectie 2 persoons fietsen. Kortom er zijn verschillende mogelijkheden voor een fiets voor gehandicapten kind. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Onze driewielcollectie voor kinderen

Kan jouw kind nog zelfstandig fietsen? Dan is één van onze driewielfietsen een mogelijkheid.

  • De AT-A is voor kinderen tot ongeveer 5 jaar en de AT-B is voor kinderen vanaf 5 jaar. Door de driewielconstructie en het lage zwaartepunt is de AT-fiets optimaal wendbaar en is het valrisico aanzienlijk verminderd. Zo wordt de fiets voor gehandicapten kind niet alleen veiliger, maar fietst jouw zoon of dochter ook zelfverzekerder en comfortabeler.
  • Wordt een AT-fiets te klein? Dan is bijvoorbeeld de driewielfiets City een optie. Dit is mede afhankelijk van de binnenbeenlengte. Daarnaast is de fiets voor gehandicapten kind uit te breiden met diverse opties en accessoires om deze passend te maken voor de situatie van jouw zoon of dochter.

Bekijk de AT-collectie als fiets voor gehandicapten kind

2. Samen fietsen op een fiets voor gehandicapten kind

Is het helaas voor jouw zoon of dochter niet mogelijk om zelfstandig te kunnen fietsen? Dan kun je met onze Copilot (tandem voor kinderen) samen eropuit gaan. Deze tandem fiets is er in twee soorten: de Copilot en de Copilot 3. De begeleider zit in beide gevallen achterop in plaats van voorop voor een optimaal zicht op de bijrijder. Zoek je een fiets voor gehandicapten kind met extra stabiliteit? Dan kan de Copilot 3 een uitkomst bieden. Door het derde wiel hoeft zowel de ouder als het kind niet af te stappen bij stilstand. De Copilot kan voorzien worden van een rugsteun en diverse andere extra ondersteuningen. Op deze manier kun je samen met je zoon of dochter genieten van de mooie fietstochten. Eventueel is de duofiets Orthros ook een goede optie voor je. Dit is mede afhankelijk van het postuur van de bijrijder in hoeverre de duofiets een geschikte oplossing is.

Bekijk de Copilot als fiets voor gehandicapten kind
Bekijk de duofiets Orthros

3. Fiets én rolstoel ineen

Gezellig samen eropuit met de unieke combinatie van een fiets én rolstoel ineen? Onze rolstoelfiets Diaz, die standaard voorzien is van middenmotor en hydraulische schijfremmen, maakt het mogelijk! Eenmaal aangekomen op bestemming, kan je de rolstoel loskoppelen van de fiets. Zo kunnen jij en je zoon of dochter de hele dag onbezorgd op pad. De fiets is voor ieder kind aan te passen. Denk aan een aangepast zitsysteem of het toevoegen van een hoofdsteun. Dankzij het ontwerp van de rolstoelfiets gaat het trappen en sturen licht en soepel.

Bekijk de Diaz als fiets voor gehandicapten kind

Wil je meer weten over onze collectie: fiets voor gehandicapten kind?

Bij jullie in de buurt is er altijd een dealer die jullie meer kan informeren over onze collectie. Overigens heeft niet iedere dealer een fiets voor gehandicapten kind van Huka in de showroom staan. Wil je één of diverse modellen komen bekijken? We kunnen ervoor zorgen dat jouw gewenste Huka fiets(en) op de locatie van jouw dichtstbijzijnde dealer beschikbaar worden gesteld. Het is ook mogelijk om gratis een proefrit te maken. Dit kan zelfs bij jullie thuis. Wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via het e-mailadres info@huka.nl of bel ons via het telefoonnummer 0541-572 472.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs